Choď na obsah Choď na menu
 

Fluxgate AMIDON

https://www.sciencetronics.com/greenphotons/?p=752

STROJOVY PREKLAD:

Indukčnú magnetometer - A prestudy

Len pred pár dňami som čítal až o kolísanie v magnetickom poli Zeme a ako tieto môžu byť použité na detekciu polárnu žiaru. Vzhľadom k tomu, tam boli pozorovanie polárnej žiary celkom nedávno aj vo veľkých častiach Nemecka som sa začal zaujímať o túto tému.

Bežným typom magnetometer je založený na skutočnosti, že magnetické jadro cievky pôjde do nasýtenia v určitom prúdu v cievke, a keď sa to stane, jeho priepustnosť kvapky. Tento pokles možno vyzdvihnúť druhú cievkou. Od chytrých usporiadanie v tvare toroid alebo dvoma rovnobežnými tyčami s opačným magnetickým tokom, bude vplyv primárneho prúdu v cievke odpočtu vyruší. Iba mierne asymetria vo vonkajšom magnetizáciu jadra povedie k miernemu posunu medzi oboma polovicami snímače ísť do nasýtenia, a to dáva výstupný signál.

Rozhodol som sa urobiť nejaké testy s rýchle a špinavé rany feromagnetických štruktúr. Jedným z nich je založený na prstencovom feritové jadro úplne neznámych vlastností, ktoré som ležiace okolo, druhá je rúrkovitý, na základe dvoch tyčí, ktoré sa skladajú z dvoch feritových korálikov každý, Amidon FB-73-101 . Nápady za návrhov možno nájsť v Don Lancaster Hardware Hacker od decembra 1988 a v popise budove z roku RHR Laboratories od roku 2000. V poslednom uvedenom dôraz bol kladený na dôležitosť rozvíjanie správneho jadro ferit - Použil som prvý, ktorý padol do svojich rúk ...

Tu sú výsledky:

prstencové indukčnú

Feromagnetické na prstencovom feritovým jadrom neznámych vlastností. Primárna cievka sa skladá z dvoch paralelných vinutia asi 90 cm od 0,15 mm medeného drôtu cez jadro, sekundárny asi 1,80 m na 0,15 mm medeného drôtu okolo jadra.

Response (nižšia stopa) v toroidné feromagnetické na sínusoida asi 7 amplitúdou (hornej stopy, silne skreslené z dôvodu obmedzenia generátora signálu) v prítomnosti vonkajšieho magnetického poľa.

Odozva toroidné feromagnetické na sínusové vlny asi 7 amplitúdy za prítomnosti vonkajšieho magnetického poľa opačnej polarity na predchádzajúcom obrázku.

Response (nižšia stopa) v toroidný feromagnetické k štvorcovému vlne asi 5 Vpp (horná stopy, silne skreslené z dôvodu obmedzenia generátora signálu) v prítomnosti vonkajšieho magnetického poľa.

Odozva toroidné feromagnetické na obdĺžnikový asi 5 Vpp za prítomnosti vonkajšieho magnetického poľa opačnej polarity.

Tubular indukčnú

Tavidlo brána rúrkové. Primárna cievka sa skladá z približne 10 až 15 vinutia 0,15 mm medeného drôtu cez feritových korálikov, sekundárne asi 1,80 m 0,15 mm drôtom okolo oboch jadier.

Reakcia (nižšia stopy) rúrkového feromagnetické na sínusové vlny asi 10 V amplitúdy (horná stopové) v prítomnosti vonkajšieho magnetického poľa.

Reakcia rúrkového feromagnetické na sínusové vlny asi 10 V amplitúdy za prítomnosti vonkajšieho magnetického poľa opačnej polarity.